Jak si užít grilování na podzim?

Přidat na Seznam.cz

Sice jsou za necelý měsíc Vánoce, to ovšem neznamená, že je třeskutá zima. Teploty jsou stále velmi příjemné. A když můžete chodit na trhy, kupovat předražené klobásy, proč si neudělat grilovačku doma?

Zahradní grily na podzim

Když si to vezmeme, není grilování příznačnější pro podzim? Ta vůně zeminy a kouře se krásně snoubí s chladným větrem. Koneckonců i zabíjačky se dělají v zimě. Využijte všeho, co podzimní příroda nabízí, a šup s tím na gril. Taková dýně, ze které se nyní dělá snad vše. Na grilu jí to bude slušet také. Zkuste třeba hovězí v jalovcové marinádě, špízy z hub a další dobroty z podzimních plodů. V chladnějším počasí snesete tučnější pokrmy, které jsou v létě těžší na žaludek. A místo studených nápojů budete popíjet třeba svařák.

Plynový gril – údržba

Když grilujete na podzim, musíte se samozřejmě přiobléct, hlavní grilovač má ale tu výhodu, že na sebe nemusí soukat více vrstev, jemu bude teplo, což je spíš v létě otravné. Hostům se pak může hodit mobilní ohřívač. Jak se gril udržuje? Myslete především na to, že jej ohrožuje vlhkost, tedy je dobré ho chránit před sněhem a deštěm. Co se týká skladování, zahradní grily jsou odolnější než ty, které se používají třeba na balkonech. Celý gril pořádně očistěte, protože i mastnota dokáže napáchat škody i na nerezovém povrchu. A jaké typy grilů jsou k dispozici? Můžete mít plynový gril. Oblíbený je gril na dřevěné uhlí, což je dnes šetrný způsob grilování. Zahradní ohniště s grilem zase připomíná klasické táboráky, jak jsme je měli rádi v dětství. Venku je stále krásně, proto se nevzdávejte venkovního setkávání s přáteli. Teplo z grilu a dobroty z něj navíc přece zahřejí na těle i duši. Než přijde čas cukroví a kaprů, oddejte se zahradním party, které jsou přece jen v menším shonu a stresu.

Zdroj: https://www.avenberg.cz/