7 věcí, které potřebujete v kuchyni podle Pařížanů

Přidat na Seznam.cz

Chcete mít kuchyň po vzoru pravých Pařížanů? Máme pro vás seznam sedmi nejdůležitějších věcí, které by ve vaší kuchyni určitě neměly chybět.

Krabice od vajec jsou vždy plné

Malé pařížské ledničky nejsou nikdy přeplněné vejci. Kvůli hygienickému předpisu v Evropě není nutné vejce chladit, píše web TheEveryGirl. Na rozdíl od amerických brunchů složených z benediktů a omelet byste Pařížana, který snídá vejce, našli jen zřídka. Místo toho jsou základem oběda a večeře, ať už jsou uvařená natvrdo a nakrájená se sýrem a majonézou v sendviči, nebo pošírovaná a podávaná se zeleninou k rychlé večeři.

Na stole je vždy alespoň jedna bageta

Jako správný Pařížan byste měli vědět, že ve francouzské boulangerie si máte říct o tradiční bagetu, která je vždy křupavější a čerstvější než běžné bagety, protože se vyrábí jen ze základních surovin. Je samozřejmé, že jediný chléb, který Pařížan kdy sní, je vyrobený v den, kdy si ho koupí.

Dijonská hořčice dodává vynikající chuť

Ikonickou francouzskou hořčici si snadno namažete na plátek bagety a připravíte si tak pikantní svačinku nebo ji smícháte s olivovým olejem a připravíte si zálivku na salát, díky které bude chutnat i salát. Kvalitní dijonská hořčice je snadným základem, díky kterému bude každé slané jídlo o něco lahodnější a chutnější.

Olivový olej je základem spíže

Olivový olej je základem pro vaření a pečení, ale také se nanáší na pokožku, aby zvýšil její vlhkost a zářivost. Kromě všech zdravotních výhod olivový olej dodá každému pařížskému pokrmu lahodnější chuť a dokonale ho připraví. Chcete-li ho používat po pařížsku, potřete jím zeleninu, která se peče v troubě, nebo si jím namažte pleť před spaním, abyste získali zkrášlující účinky.

Víno je vždy po ruce

Pařížané vědí, že láhev dobrého vína je klíčem k úspěšné večeři nebo lahodnému Coq au Vin, a nejčastěji se používá k vylepšení jakéhokoli jídla, ať už jde o první rande nebo pracovní oběd. Pařížané používají víno k potěšení a obohacení života i jako způsob, jak zvýraznit chutě při vaření. Pití vína je umění a Pařížané nějakým způsobem dosahují dokonalé rovnováhy mezi střídmostí a pitím vína k většině jídel.

Čaj je u Pařížanů doma oblíbený

V restauracích často uvidíte, že si Pařížané po jídle vyberou espresso nebo cappuccino, ale v jejich kuchyních je vždy připraven čaj, který si mohou dát hned ráno nebo na zahřátí po příchodu z práce, když je sychravé počasí. A jak čaj pijí? Hrnky ve Francii připomínají misky s malými uchy místo šálků. Čaj se může pít obyčejný nebo s cukrem, ale nejraději ho pijí tak, že si do něj namočí kousek toastu s meruňkovou marmeládou.

Dezert je vždy po ruce

Jídlo není jen prostředkem k přežití nebo k dosažení dietních cílů. Pařížané vědí, že jídlo je nejdůležitější společenskou chvílí dne. A proto je chutné pročištění chuti po večeři stejně důležité jako večeře samotná, protože účelem jídla je vychutnat si ho. V restauracích a na večírcích se před soufflé chocolat nebo crème brûlée nabízí sýrový chod, ale při klidných domácích večeřích postačí jednoduchý domácí koláč nebo jogurt.

Zdroj: theeverygirl.com